Ingela sålde bilen genom Garantibil: "En otroligt bekväm tjänst"

Hon har sålt två bilar innan, men när hon fick tjänstebil för ett par månader sedan kände Ingela Junghahn att hon inte orkade lägga energi på ytterligare en onlineförsäljning.
Hennes kollega tipsade om Garantibil – och för bara ett par veckor sedan kom köparen och hämtade Ingelas bil.
– Garantibil gör att man slipper allt från annonser till mejlkonversationer och provkörningar, det är ett otroligt bekvämt sätt att sälja bilen på, säger hon.

Ingela Junghahn från Täby norr om Stockholm arbetar med försäljning inom IT-branschen. För ett par månader sedan tilldelades hon en tjänstebil och bestämde sig för att sälja sin gamla bil.
– Jag har sålt mina tidigare bilar själv på nätet, men det har krävt mycket tid och energi eftersom att en annons ska skapas, man ska hålla kontakten med potentiella köpare, hålla i provkörning och allting. Jag kände helt enkelt att jag varken hade tid eller lust att genomgå en sådan försäljning igen.
Funderar du på att sälja din bil? Slipp krångel – värdera din bil kostnadsfritt nu

En av Ingelas kollegor hade nyligen sålt sin bil genom Garantibil, något som gjorde Ingela nyfiken på att få veta mer om hur den nya tjänsten fungerade. Hon ringde och fick prata med en säljare och snart hade hon bestämt sig för att låta affären gå genom dem.

Uppskattade marknadspriset
Ett par dagar senare körde Ingela sin Volvo V70 till ett Garantibilstest i Vallentuna. Där gjordes en grundlig besiktning av bilen och dess skick, innan Garantibils värderingsman gjorde ett utlåtande om det uppskattade marknadspriset. 
Hur mycket pengar tror du att din bil är värd i dag? Skriv in registreringsnumret och testa här direkt

Bilauktionen rullade igång och för varje bud fick Ingela en notis i sin telefon. När den första budgivningen avslutades kände hon dock att hon inte var helt nöjd, så hon la ut bilen på en ny auktion.

”Ett trevligt bemötande”
Till slut avslutades även den budgivningen och Ingela bestämde sig för att acceptera det vinnande budet och sälja sin bil.
– Jag förstod att jag hade varit lite för optimistisk och trodde att bilen var värd mer än vad den var. Prislappen hamnade på ett mellanting mellan mitt pris och den summa som värderingsmannen satte. Trots att jag eventuellt hade kunnat få lite till om jag sålde bilen själv tycker jag att det var otroligt värt att slippa lägga all tid på att dra igång en egen försäljning.
Vill du veta mer om hur det går till att sälja bilen genom Garantibil? Klicka här

Ingela berättar att hon uppskattar bemötandet hon fick hos Garantibil och att tjänsten var otroligt bekväm. Hon skulle absolut kunna tänka sig att sälja sin nästa bil på samma sätt och rekommendera vidare tjänsten till både vänner och kollegor.
Sälja bilen? Klicka här

Kontakta oss 

Kontor: 08-520 255 10
Kundservice: 018-800 80 70

Vardagar 09:00-17:00
E-post: kundservice@garantibil.se

Garantibil Sverige AB
Kungsgatan 84
112 27 Stockholm

Snabbvärdering

På Garantibil värderas bilarna i två steg. 
Först görs en snabbvärdering. Du anger bilens registreringsnummer och antal körda mil. Då får du omedelbart ett ungefärligt värde baserat på bilmodell och tillverkningsår för en bil i normalskick. Vi kollar även på modellår och körsträcka i km. Saknas modellår räknas första datum i trafik.

Därefter görs en manuell värdering, av en värderingsman utsedd av Sveriges Handelskamrar. Den värderingen sker direkt efter att Garantibilstestet är genomfört. Då tar vi hänsyn följande kriterier: 
- Extra tillval (utrustningspaket mm). 
- Skick. Om bilen är i väsentligt bättre skick än normalt är bilen ofta lättare att sälja och får en något högre värdering. Omvänt gäller om bilen är mer sliten än normalt. Det lönar sig alltid att vårda sin bil.

I värderingen tar värderingsmannen även hänsyn till vad liknande bilar har sålts för under det senaste halvåret. Normalvärde anges om det finns fullständigt ifylld servicebok (enligt tillverkarens rekommendationer) inklusive eventuellt kamremsbyte. Saknas eller brister dokumentationen påverkar det värderingen negativt. Om det finns komplett uppsättning hjul för vinter/sommar. Vi gör avdrag för skador.

 

Skapa konto

Att skapa konto på Garantibil går fort och är kostnadsfritt. Du fyller enkelt i dina personuppgifter och verifierar e-postadress och mobilnummer. Läs igenom och godkänn användarvillkoren. Vi skickar en bekräftelse till dig via e-post så snart du är klar. När du har skapat ditt konto kan du logga in på Mina sidor och hitta all information som rör dig och den aktivitet du har hos oss.

Skapa ditt konto här direkt

Våra villkor: Bilen ska vara max 10 år och rullat högst 20 000 mil. Den ägs av säljaren och kredit ska kunna lösas. Den är svenskregistrerad med dokumenterad service.