Resad fick bilen såld på tre veckor: ”Smidigaste tjänsten på marknaden”

Resad Skrijelj såg en annons för Garantibil på nätet och bestämde sig för att prova den nya tjänsten när han skulle sälja sin bil.
Han anmälde sig på hemsidan och körde bilen till besiktningen – sedan sköttes allt via telefonen.
– Det är den smidigaste tjänsten som har kommit ut på marknaden på länge, säger han.

Resad Skrijelj, 37, bor i Landskrona och arbetar som verkstadschef. För drygt en månad sedan fick han en tjänstebil och valde därför att sälja sin privata.
– Jag var inne och tittade runt på lite olika sidor för att se vad andra bilar såldes för när jag såg en annons för Garantibil. Efter att ha läst på lite på hemsidan tyckte jag att det lät jättebra, så jag fyllde i mina uppgifter och bokade enkelt en tid för ett Garantibilstest direkt på sajten.
Ska du sälja din bil? Här hittar du lediga Garantibilstester nära dig 

Två enkla steg
Garantibil värderar din bil i två steg: Först anger du bilens registreringsnummer och antal körda mil direkt inne på hemsidan – och får direkt ett ungefärligt värde baserat på bilmodell och tillverkningsår för en bil i normalskick. När du sedan har bokat in en tid och gått igenom ett Garantibilstest kommer din bil att värderas mer utförligt av Garantibils värderingsman. Då får du ett exakt pris baserat på bland annat extra tillval på bilen och i vilket fysiskt skick den är.
Kostnadsfria testet visar vad din bil är värd i dag – fyll i registreringsnumret och få svar direkt 

När Resad hade kört sin bil till Garantibilsbesiktningen behövde han inte göra mer utan hela affären sköttes digitalt.
– Garantibil tog över ansvaret och jag fick uppdateringar via sms om hur processen fortlöpte. När bilen var besiktigad fick jag en notis som berättade hur läget såg ut och efter värderingsmannens utlåtande fick jag priset han rekommenderade skickat till mig. Då kunde jag bestämma om jag godkände priset han satte eller om jag ville att budgivningen skulle börja på en annan summa, säger han.

Såldes snabbt
Han valde dock att lita på värderingsmannen och gav sitt godkännande att sätta igång försäljningen. Han fick en notis för varje bud som kom in och snart meddelande Garantibil att bilen sålts för priset Resad ville ha.
– Hela processen gick extremt lätt och från det att jag skrev in registreringsnumret på garantibil.se till bilen var såld dröjde det bara tre veckor. Den här tjänsten är det smidigaste som har kommit ut på marknaden på länge. Jag är jättenöjd.
Vill du se hur mycket din bil är värd i dag? Fyll i registreringsnumret och testa här helt kostnadsfritt

Kontakta oss 

Kontor: 08-520 255 10
Kundservice: 018-800 80 70

Vardagar 09:00-17:00
E-post: kundservice@garantibil.se

Garantibil Sverige AB
Kungsgatan 84
112 27 Stockholm

Snabbvärdering

På Garantibil värderas bilarna i två steg. 
Först görs en snabbvärdering. Du anger bilens registreringsnummer och antal körda mil. Då får du omedelbart ett ungefärligt värde baserat på bilmodell och tillverkningsår för en bil i normalskick. Vi kollar även på modellår och körsträcka i km. Saknas modellår räknas första datum i trafik.

Därefter görs en manuell värdering, av en värderingsman utsedd av Sveriges Handelskamrar. Den värderingen sker direkt efter att Garantibilstestet är genomfört. Då tar vi hänsyn följande kriterier: 
- Extra tillval (utrustningspaket mm). 
- Skick. Om bilen är i väsentligt bättre skick än normalt är bilen ofta lättare att sälja och får en något högre värdering. Omvänt gäller om bilen är mer sliten än normalt. Det lönar sig alltid att vårda sin bil.

I värderingen tar värderingsmannen även hänsyn till vad liknande bilar har sålts för under det senaste halvåret. Normalvärde anges om det finns fullständigt ifylld servicebok (enligt tillverkarens rekommendationer) inklusive eventuellt kamremsbyte. Saknas eller brister dokumentationen påverkar det värderingen negativt. Om det finns komplett uppsättning hjul för vinter/sommar. Vi gör avdrag för skador.

 

Skapa konto

Att skapa konto på Garantibil går fort och är kostnadsfritt. Du fyller enkelt i dina personuppgifter och verifierar e-postadress och mobilnummer. Läs igenom och godkänn användarvillkoren. Vi skickar en bekräftelse till dig via e-post så snart du är klar. När du har skapat ditt konto kan du logga in på Mina sidor och hitta all information som rör dig och den aktivitet du har hos oss.

Skapa ditt konto här direkt

Våra villkor: Bilen ska vara max 10 år och rullat högst 20 000 mil. Den ägs av säljaren och kredit ska kunna lösas. Den är svenskregistrerad med dokumenterad service.